Workshop geboortefotografie


WORKSHOP GEBOORTEFOTOGRAFIE

Wat houdt de workshop in?


Als geboortefotograaf krijg je met veel aspecten te maken. Het maken en bewerken van de foto’s is slechts een onderdeel hier van. Je hebt contact met zorgverleners, ziekenhuizen en klanten. Je voert kennismakingsgesprekken en er wordt verwacht dat je kennis hebt van het geboorteproces. Je hebt te maken met verschillende wetgeving, privacy van zorgverleners en klanten. En niet op de laatste plaats wil je natuurlijk dat je klanten jou weten te vinden. Dus hou je je ook nog bezig met marketing, social media en een website. Het is allemaal ontzettend gevarieerd, maar daardoor ook erg leuk!


De workshop bevat volop tips, praktische adviezen en je krijgt toegang tot een fijne community waarin je ook na de workshop terecht kan met al je vragen.

Voor wie?


Voor iedereen die geboortefotograaf wilt worden of meer over geboortefotografie, en alles wat daarbij komt kijken, wilt leren.


Door wie?

De workshops geboortefotografie worden gegeven door Renate van Lith, Internationaal Geboortefotograaf van het jaar (2020)!! 

Tijdens de kleinschalige workshop leer je van alles over:

Het starten van je bedrijf

 • Marketing / Social media
 • Het maken van je website (waar moet je hierbij aan denken)
 • Je algemene voorwaarden
 • Wetgeving
 • Het bepalen van je prijzen: waar moet je aan denken?
 • Opbouw van je portfolio


Kennismakingsgesprekken

 • Hoe voer je een kennismakingsgesprek: wat zijn de onderwerpen en wat moet je écht niet vergeten om te bespreken?


Je materiaal

 • Wat je (thuis) nodig hebt
 • Wat je meeneemt naar een geboorte

Het fotograferen van een geboorte

 • De verschillende fases van een geboorte en de hierbij meest voorkomende situaties/complicaties
 • Hoe je hier als fotograaf het best mee om kunt gaan en de beste standpunten voor jou als fotograaf
 • Waar je rekening mee moet houden bij een ziekenhuisbevalling
 • Keizersnede
 • Het omgaan met moeilijke lichtomstandigheden


Selecteren en nabewerking

 • Wat (en hoe) lever je uiteindelijk af
 • Waar je rekening mee moet houden bij het bewerken van je foto’s


Praktische tips voor bijvoorbeeld:

 • Het (in)plannen van geboortes en je overige shoots/ werkzaamheden
 • Het combineren met je thuissituatie
Waar wordt deze workshop gegeven? 

In een relaxte setting aan de Noord-Hollandse kust in Castricum aan Zee. 

 

Wanneer?

De eerstvolgende groepsworkshops vindt plaats in het voorjaar of de zomer, zodra de corona-maatregelen dit weer toe zullen laten. Tot die tijd worden er nog wel individuele workshops aangeboden. Lees hierverder op deze pagina meer informatie over.


Kun je zolang niet wachten? Dan kun je altijd een individuele workshop boeken. Lees hierover verderop meer informatie.

Je kunt ook, wanneer je zelf een groepje samenstelt, altijd eerder contact opnemen en dan plannen we samen een datum in. 

 

Halverwege de dag is er een gezamenlijke goed verzorgde lunch inbegrepen. Tijdens deze lunch kan alles nog eens rustig worden doorbesproken en kunnen ervaringen met elkaar worden uitgewisseld.

Tevens ontvang je toegang tot een besloten community op Facebook, exclusief voor deelnemers, waarin je ook na de workshop terecht kunt met je vragen, voor advies, back-up bij de opbouw van je portfolio, een luisterend oor, tips & tricks, feedback op je foto's en veel meer.

 

Investering groepsworkshop:

€ 495, - p.p. bij maximaal 8 deelnemers.

Het betreft een kleinschalige workshop, waarbij het aantal deelnemers bewust laag wordt gehouden. Zodoende kan iedere deelnemer rekenen op voldoende tijd voor het stellen en beantwoorden van vragen.


Inbegrepen:

- Alle informatie die je weten moet en nodig hebt om zelfstandig geboortefotograaf te worden.

- Een uitgebreide luxe en goed verzorgde lunch.

- Toegang tot een besloten Facebookgroep, exclusief voor deelnemers van de workshop(s) geboortefotografie.

- Kosteloze vermelding op de overzichtskaart van De Geboortefotograaf.

- Onbeperkt (ijs)water, koffie, thee.

- Onbeperkt frisdrankbuffet.

- Zoete vergadersnack.

- Een schaal met vers fruit.

- Rood fruit smoothie.

- Een certificaat voor het volgen van de scholing.

- Je maakt direct deel uit van een uitgebreid netwerk van geboortefotografen voor o.a. het vinden van back-up. Maar ook voor begeleiding en het stellen van vragen ná de workshop!

- Tevens helpt De Geboortefotograaf je graag op weg door je werk via de socials te delen (en daarmee in de spotlights te plaatsen) na het vastleggen van je eerste geboorte! 


 

Investering individuele workshop:

€ 595, - p.p. voor een individuele workshop op maat.

Voor slechts 100 euro méér dan de groepsworkshop, kun je een individuele workshop op maat boeken! Deze workshop vindt eveneens plaats in een relaxte setting aan de Noord-Hollandse kust. 


Je kunt bij de individuele workshop de dag indelen zoals je zelf wilt. Als er een onderdeel bij zit dat voor jou minder interessant is, komt dat korter aan de orde. Hierdoor kun je wat meer tijd besteden aan onderwerpen waar je juist meer over zou willen leren en weten.

Ben jij bijvoorbeeld al een eigen bedrijf gestart en heb je daardoor geen behoefte aan de informatie over het starten van een bedrijf? Prima, dan slaan we dat gedeelte over. Wil je juist meer weten over het nabewerken van je foto’s, hoe je je portfolio op kunt bouwen of hulp bij het vaststellen van je algemene voorwaarden m.b.t. geboortefotografie? Ook dat kan, We maken in overleg een workshop op maat voor je.


Inbegrepen:

- Alle informatie die je weten moet en nodig hebt om zelfstandig geboortefotograaf te worden.

- De gehele dag volledige individuele aandacht; alle tijd om AL je vragen te kunnen stellen!

- Een luxe en goed verzorgde lunch a la carte.

- Toegang tot een besloten Facebookgroep, exclusief voor deelnemers van de workshop(s) geboortefotografie.

- Kosteloze vermelding op de overzichtskaart van De Geboortefotograaf.

- Onbeperkt (ijs)water, koffie, thee.

- Onbeperkt frisdrankbuffet.

- Zoete vergadersnack.

- Een schaal met vers fruit.

- Rood fruit smoothie.

- Een certificaat voor het volgen van de scholing.

- Je maakt direct deel uit van een uitgebreid netwerk van geboortefotografen voor o.a. het vinden van back-up. Maar ook voor begeleiding en het stellen van vragen ná de workshop!

- Tevens helpt De Geboortefotograaf je graag op weg door je werk via de socials te delen (en daarmee in de spotlights te plaatsen) na het vastleggen van je eerste geboorte! Handig voor het vergroten van je netwerk en het verkrijgen van je eerste geboortefotografie-gerelateerde volgers.


Voordeel: De datum van de individuele workshop kan op elk moment plaats vinden en wordt in gezamenlijk overleg vastgesteld!


 

Hoe meld ik mezelf aan?

Neem contact op via het contactformulier op deze website.

OVER DE FINANCIËRING


 • In veel gevallen kun je de investering van deze cursus (deels) terug krijgen via de belastingaangifte. Neem hiervoor contact op met je belastinginspecteur.


 • En wist je dat als je werkzaam bent in de creatieve en/of culturele sector (bijvoorbeeld als fotograaf), er mogelijkheden zijn om een tegemoetkoming te ontvangen in de studiekosten voor deze workshop geboortefotografie? Vraag naar de mogelijkheden bij je aanmelding!

Wat eerdere deelnemers zeggen:


"Wat een ontzettend leuke, leerzame en inspirerende workshop was dit! Zeker een aanrader! Heel veel informatie in een relatief kort tijdsbestek, maar zeer compleet. Mijn complimenten daarvoor! Leuk om elkaar vanaf nu in de Facebookgroep blijvend op de hoogte te houden van alle doorontwikkelingen op het gebied van dit prachtige vakgebied! Nu alles even rustig laten bezinken en dan er concreet mee aan de slag. Bedankt voor alle waardevolle input Renate!""Afgelopen zaterdag een leerzame workshop gevolgd bij Renate! Alles was tot in de puntjes verzorgd en ook nog eens op een prachtige en goed bereikbare locatie! Een aanrader voor iedere beginnende geboortefotograaf.""Dit is echt een aanrader! Ik heb een super leerzame dag gehad! Voor een ieder die overweegt om geboortefotografie te gaan doen als starter of als toevoeging aan je huidige portfolio.... ik ga aan de slag met alle tips en adviezen, alle do’s & don’ts en zaken op orde brengen. En vooral veel fotograferen en beelden maken. Bedankt Renate!""Bedankt voor de boeiende workshop en de vele concrete tips die je gaf over geboortefotografie en alles daarrond. Het was een mooie locatie. Ik kijk er naar uit om met jouw tips aan de slag te gaan.""Afgelopen zaterdag heb ik de workshop geboortefotografie gevolgd. Heel veel informatie gekregen en ontzettend veel geleerd! Renate vertelde alles heel erg duidelijk en gaf antwoord op alle vragen!"

Tip!


De community van De Geboortefotograaf


Ben jij ook geïnteresseerd in geboortefotografie? En wil je meer leren of weten over het werk van een geboortefotograaf? Of misschien wil je zélf wel geboortefotograaf worden?!


Aan de website van De Geboortefotograaf is ook een Facebookpagina verbonden, én een Facebookgroep waarbij je je aan kunt sluiten om eens met andere (startende) geboortefotografen te sparren of van gedachten te wisselen.

DEGEBOORTEFOTOGRAAF.NL

ONDERDEEL VAN:

RENATE VAN LITH FOTOGRAFIE

Geboortefotograaf geboortefotografie bevalling geboorte fotograaf fotografie fotograferen tips uitleg advies cursus workshop opleiding worden hoe wordt welke lens instellingen camera bevallingsfotograaf bevallingsfotografie opstarten bedrijf bedrijfje beginnen beginnende startende startend newbornfotograaf newbornfotografie doula geboortefoto geboortefoto's bevallingsfoto bevallingsfoto's back-up objectief keizersnede operatiekamer OK school scholing Nederland België beroepsvereniging academy childbirth photoacademy foto fotoshoot childbirthphotoacademy jody deijnen instelling lenzen licht omgaan spreker sprekers evenementen congres event congressen vrouwelijke vrouw fotografe starten renate van lith word ik foto's bewerken lightroom adobe individueel individuele

© Copyright. All Rights Reserved.

SOCIAL MEDIA

Via De Geboortefotograaf wordt het mooiste werk van Nederlandse en Belgische geboortefotografen gedeeld.

We zouden het heel leuk vinden als je De Geboortefotograaf volgt via Facebook en/ of Instagram

Zien we je daar?