Over de geboortefotograaf

Welkom op De Geboortefotograaf

Wie is De Geboortefotograaf?

Ik ben Renate van Lith van Renate van Lith Fotografie. Ik ben een geboortefotograaf die inmiddels vele geboortes heeft mogen vastleggen. In 2018 is o.a. één van mijn foto's benoemd tot één van de meest ongelooflijke geboortefoto's ter wereld.

En in 2019 heeft mijn foto de Peoples Choice Award in de categorie 'Hospital' gewonnen bij de prestigieuze internationale geboortefotografie-wedstrijd van Birth Becomes Her. 

 

Inmiddels draag ik mijn kennis over door het verzorgen van lezingen, maar ook door het geven van workshops die gericht zijn op de nog startende geboortefotograaf. 

Hoe is het ontstaan?

Toen ik als geboortefotograaf wilde starten, was er weinig informatie over geboortefotografie te vinden. Hoewel ik niet de eerste fotograaf was die als geboortefotograaf aan de slag wilde gaan, moest ik overal wél zelf het wiel van uitvinden. Algemene voorwaarden? Een contract? De opbouw van je portfolio? Nergens waren er voorbeelden voorhanden waarmee ik een start kon maken. En al bestaande informatie werd niet gedeeld. Ik weet als geen ander hoe frustrerend en onhandig het is om zelf onnodig het wiel uit te moeten vinden. Daarom heb ik mijn kennis en ervaring nu gebundeld en beschikbaar gesteld voor anderen. 

Een goede start is het halve werk

Een goede voorbereiding

is héél belangrijk.

 

Ik vind het voor mezelf, én voor iedere andere ervaren geboortefotograaf, ontzéttend belangrijk dat startende geboortefotografen enigzins goed beslagen ten ijs komen. 

 

Wanneer zij zich namelijk zonder goede voorbereiding op de werkvloer van zorgverleners begeven, zou dit zomaar heel vervelend uit kunnen pakken voor alle betrokken partijen. Je moet goed weten waar je aan begint en wat je doet.

Het werk van een geboortefotograaf is namelijk niet iets 'dat je er gemakkelijk even bij doet'. Wanneer je dit niet goed aanpakt, overdenkt of voorbereidt kun je de nog fragiele markt van geboortefotografie behoorlijk kwaad doen. Het is belangrijk dat je je professioneel weet op te stellen, goed op de hoogte bent van het geboorteproces, je weet te gedragen in een ziekenhuis, kennis hebt van hygiëne en gedragsregels in een OK, en vooral weet wat je níet moet doen als geboortefotograaf.


Het is enorm van belang dat de samenwerking tussen geboortefotografen en zorgverleners goed verloopt en blíjft verlopen. We willen immers dat zorgverleners ons welkom blijven heten, zodat we allemaal van dit prachtige vak kunnen (blijven) genieten. 

Ik ben daarom een groot voorstander van het delen van kennis, zodat men bewust(er) aan de slag gaat. Daar is iedereen bij gebaat. Niet alleen de zorgverleners en geboortefotografen, maar óók de aanstaande ouders, jouw klanten. Dus: wil jij meer informatie voor jouw (aankomende) werk als geboortefotograaf, voel je dan welkom en kijk eens rond voor o.a.:

 

  • Diverse tips voor als je je met geboortefotografie bezig wilt gaan houden.

 

  • Een workshop voor de startende geboortefotograaf.

 

  • Een voorbeelddocument m.b.t. je algemene voorwaarden/ contract

 

  • En meer...

 

Je kunt ook de Facebook- en/of Instagrampagina van De Geboortefotograaf volgen om op de hoogte te blijven. 


En wist je dat er ook een levendige Facebookgroep hoort bij de Facebookpagina van De Geboortefotograaf? Hier ben je meer dan welkom om vragen te stellen, of om gewoon even te sparren met andere (startende) geboortefotografen.

 

 

 

Schuif ook gezellig aan in de bijbehorende groep van De Geboortefotograaf. 

© Copyright. All Rights Reserved.

DEGEBOORTEFOTOGRAAF.NL

ONDERDEEL VAN:

RENATE VAN LITH FOTOGRAFIE

 

Volg Renate van Lith Fotografie op: 

Geboortefotograaf geboortefotografie bevalling geboorte fotograaf fotografie fotograferen tips uitleg advies cursus workshop opleiding worden hoe wordt welke lens instellingen camera bevallingsfotograaf bevallingsfotografie opstarten bedrijf bedrijfje beginnen beginnende startende startend newbornfotograaf newbornfotografie doula geboortefoto geboortefoto's bevallingsfoto bevallingsfoto's back-up objectief keizersnede operatiekamer OK school scholing Nederland België beroepsvereniging academy childbirth photoacademy foto fotoshoot childbirthphotoacademy jody deijnen instelling lenzen licht omgaan spreker sprekers evenementen congres event congressen vrouwelijke vrouw fotografe starten renate van lith word ik foto's bewerken lightroom adobe individueel individuele