Geboortefotograaf bij een tweeling geboorte

Een geboortefotograaf bij de geboorte van een tweeling via een keizersnede.


Lees de ervaring van een (aanstaande) vader.


“Mijn vriendin kwam met het idee om door iemand professionele foto’s te laten maken bij de geboorte van onze tweeling. Dit omdat ze niet wilde dat ik in de weer zou zijn met een fotocamera en alles zou “missen” en dat we zo de volle aandacht voor elkaar hadden. En natuurlijk ook omdat dit een hele bijzondere gebeurtenis zou worden!


Ik was sceptisch, waarom dat geld uitgeven aan een paar fotos die de zusters ook kunnen maken? En een onbekend persoon foto’s, bij een best wel intiem moment, laten maken zat mij ook niet lekker.
Toch overstag gegaan, tja ik kan moeilijk nee zeggen tegen een vrouw vol hormonen 🙂.


Na een online research zijn we bij Joyce (Jovas fotografie, Geboortefotograaf Jovas) terecht gekomen en is zij bij ons thuis geweest voor een kennismaking gesprek.
Dit was heel fijn en het klikte, dat vond ik ook belangrijk. Toen het zover was heb ik contact met Joyce gehouden hoe de bevalling vorderde.
Helaas waren er wat complicaties waardoor er uiteindelijk voor een keizersnede werd gekozen.
Dit was even spannend, want we hadden nog geen duidelijk akkoord van het ziekenhuis gehad om onze geboortefotograaf mee te nemen naar de operatiekamer als het eventueel zover zou komen. Dit zou afhangen van de dienstdoende arts op dat moment.


Gelukkig waren ze erg coulant en mocht Joyce mee! Voor iedereen spannend; voor de opererende gynaecologen omdat ze dit nog nooit hadden toegestaan en (toen) dus voor het eerst een fotograaf in de OK zouden verwelkomen. Maar ook voor Joyce, omdat zij dit ook nog nooit had gedaan!

Mijn vriendin en ik waren uiteraard heel blij dat het kon. Ik zat de hele operatie bij mijn vriendin en onze fotograaf heb ik eigenlijk niet gezien, zij stond voor het doek foto’s te maken. Heel discreet.
Nadat de tweeling was geboren en wij weer op de kamer waren is Joyce nog even gebleven en heeft nog wat foto’s gemaakt.


3 weken later kwam ze langs om de foto’s te laten zien. Wat zijn ze mooi geworden! Mijn vriendin en ik waren wat stukken vergeten van die dag door de hectiek en dankzij die foto’s is het helemaal weer terug gekomen. Ik ben zo blij dat ik deze bijzondere ervaring vast heb laten leggen door een professionele fotograaf.


Deze foto’s had ik, en het ziekenhuispersoneel, nooit kunnen maken en zeker niet die van de operatiekamer! Het blijft een emotioneel moment, elke keer weer als we ernaar kijken.
Ik zou tegen iedereen willen zeggen die twijfelt; gewoon doen, hiervan krijg je geen spijt. Dit is zoveel waard, het blijft toch een van je mooiste momenten uit je leven.”