Workshops


WORKSHOPS VOOR STARTENDE FOTOGRAFEN

De workshops van De Geboortefotograaf...

...worden gegeven door Renate van Lith Fotografie. Zij werd in 2020 internationaal geboortefotograaf van het jaar bij de Birth Photographer International Image Competition.


"Voordat ik voor mezelf ben begonnen als fotograaf, ben ik naast inspecteur in de kinderopvangbranche, ook o.a. 8 jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Hoewel ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken, kruipt het bloed soms waar het niet gaan kan. Het overdragen van kennis is iets dat 'gewoon' in me zit én wat ik dan ook leuk vind om te blijven doen.


Ik ben van mening dat iedereen kan fotograferen en een mooi resultaat kan bereiken met het maken en bewerken van zijn/haar foto's. Ook is het mogelijk om met fotografie (wat bij) te verdienen. Je moet alleen wel weten hoe je dat het handigst aan kunt pakken en wat daar voor nodig is."


Voor wie?


De workshops van Renate van Lith Fotografie richten zich op de nog startende newborn lifestyle- en geboortefotografen.

Waarom kiezen voor een workshop?


  Fotografie is voor iedereen vrij toegankelijk en het is een vrij beroep. Dat betekent dat er geen diploma vereist is en dat iedereen zichzelf fotograaf mag noemen. Maar of je dan ook fotograaf bént en of je van het beroep kunt leven, hangt van veel factoren af. 


  Een opleiding tot (geboorte)fotograaf volgen kán, maar is duur en absoluut niet noodzakelijk. Er zijn tegenwoordig verschrikkelijk veel "fotografie-opleidingen" en "scholen"; en er komen er dagelijks nog bij. Veel daarvan komen op hetzelfde neer en zijn slechts bedoeld om geld aan je te verdienen. 


  Het is goed om te weten dat er in Nederland en België geen enkele opleiding bestaat waarbij je een erkend diploma tot geboortefotograaf kunt halen! Laat je niet van de wijs brengen of verleiden tot onnodig dure scholing.


  Uiteindelijk zul je het zelf moeten doen...en draait het allemaal om de praktische kant van het vak. Een workshop richt zich veel specifieker op het onderwerp waar je meer over wilt weten (in dit geval geboortefotografie) en de groepen zijn kleiner. Bovendien is een workshop beknopter, sneller van aard en je betaalt slechts voor wat je nodig hebt.


  In de (individuele) ééndaagse workshop geboortefotografie komt alles aan bod wat je weten moet (of nodig hebt) om als zelfstandig geboortefotograaf aan de slag te kunnen gaan. Je maakt direct deel uit van een uitgebreid netwerk van geboortefotografen en via het platform van De geboortefotograaf kun je ook ná de workshop nog al je vragen kwijt. Bovendien heb je de investering na één geboortereportage al terug verdiend! Velen zijn je al voorgegaan.


  OVER DE FINANCIËRING


  In veel gevallen kun je de investering van deze cursus (deels) terug krijgen via de belastingaangifte. Neem hiervoor contact op met je belastinginspecteur.


  En wist je dat als je werkzaam bent in de creatieve en/of culturele sector (bijvoorbeeld als fotograaf), er mogelijkheden zijn om een tegemoetkoming te ontvangen in de studiekosten voor deze workshop geboortefotografie? Vraag naar de mogelijkheden bij je aanmelding!

  AANBOD


  (Klik op de afbeelding)

  workshop geboortefotografie opleiding cursus school geboortefotograaf worden hoe word ik tips advies
  individuele workshop lightroom geboortefotografie geboortefotograaf
  Algemene voorwaarden geboortefotografie te koop kopen geboortefotograaf contract

  Wat eerdere deelnemers zeggen:  "Renate is heel kundig in wat ze doet en brengt al deze kundigheid goed over naar de cursisten!"


  "Het was leerzaam, gezellig en vooral inspirerend."


  "Renate deelde veel praktische informatie."


  "Al mijn vragen zijn beantwoord en ik heb zoveel meer informatie gekregen dan ik had verwacht!"


  Tip!


  De community van De Geboortefotograaf


  Ben jij ook geïnteresseerd in geboortefotografie? En wil je meer leren of weten over het werk van een geboortefotograaf?

  Of misschien wil je zélf wel geboortefotograaf worden?!


  Kijk dan ook eens op de Facebookpagina.

  Wist je dat je in de bijbehorende Facebookgroep welkom bent om eens met andere

  (startende) geboortefotografen te sparren of van gedachten te wisselen?


  De Geboortefotograaf is een online platform voor (startende) geboortefotografen vóór en dóór geboortefotografen.