Een keizersnede

Een keizersnede

Wat zijn daarbij de mogelijkheden?

Wanneer een kindje via een keizersnede zal worden geboren, kan je gelukkig in steeds meer ziekenhuizen je geboortefotograaf meenemen naar de operatiekamer. Dat heeft enkele voordelen:


  • Het ziekenhuispersoneel kan blijven doen waarvoor zij eigenlijk aanwezig zijn.
  • Foto's blijken bij de verwerking namelijk een zeer waardevolle rol te vervullen. Dat wordt ook (h)erkent binnen de (geboorte)zorg. Vaak neemt het personeel daarom enkele foto's van het moment waarop een baby bij een keizersnede wordt geboren. Dit doen zij tussen hun (eigenlijke) werkzaamheden door. Maar wanneer een geboortefotograaf foto's neemt, ontvangen de ouders ook foto's van alle momenten vóór en na de sectio (keizersnee). Het complete verhaal dus. Dit is vaak bijzonder waardevol gebleken voor de moeder die, door de anesthesie en de vele indrukwekkende gebeurtenissen, hiermee vaak vele puzzelstukjes van de dag achteraf op hun plek kan leggen. 


Sommige ziekenhuizen werken samen met enkele fotografen, maar bij steeds meer ziekenhuizen is het mogelijk om (bij een geplande keizersnede) je eigen geboortefotograaf mee te nemen. Wel zul je dit dan van te voren moeten aanvragen. Of je een fotograaf mee mag nemen, en onder welke voorwaarden, verschilt per ziekenhuis. Het is daarom raadzaam om je wens voor geboortefotografie te bespreken met je gynaecoloog of verloskundige. Of raadpleeg de website van het ziekenhuis. 


Geboortefotografen mogen in elk geval regelmatig mee naar de operatiekamer(s) en we hebben daarom een selectie geboortefoto's van verschillende keizersneden voor je klaar gezet om even rustig te bekijken.