ouders

VOOR (AANSTAANDE) OUDERS

Informatie over geboortefotografie

GEBOORTEFOTOGRAFIE


Steeds meer ouders kiezen voor een geboortefotograaf. Iets dat tien jaar geleden nog helemaal niet gangbaar was, maar sindsdien enorm in bekendheid is toegenomen. Het is inmiddels zelfs mogelijk om in sommige ziekenhuizen de geboorte middels een keizersnede vast te laten leggen!

WAT HOUDT GEBOORTEFOTOGRAFIE IN?


Vaak wordt geboortefotografie nog wel eens verward met newbornfotografie. Maar dat zijn toch echt twee héél verschillende dingen! Een newbornfotograaf maakt foto's wanneer het kindje al een aantal dagen of weken oud is. Bij geboortefotografie wordt er een integere reportage gemaakt van de dag waarop je kindje wordt geboren.

VIND EEN GEBOORTEFOTOGRAAF


Handig! Zoek een geboortefotograaf op de kaart. Dit is het meest complete overzicht van geboortefotografen in Nederland en België. Klik door naar de website van de fotograaf of bekijk direct een klein stukje van het portfolio.

Er zit altijd wel een geboortefotograaf bij jou in de buurt!

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET ZOEKEN NAAR EEN GEBOORTEFOTOGRAAF?


Wanneer je op zoekt bent naar een goede professionele geboortefotograaf, zul je in je zoektocht merken dat er vrij grote verschillen zijn tussen de geboortefotografen die je kunt boeken.


Waar zit dat nou in? En waar moet je op letten bij het zoeken of het maken van je keuze voor een geboortefotograaf? 


Voorkom dat je kiest voor een fotograaf die geen bereikbaarheid kan garanderen tijdens de bevalling. Of een fotograaf waar je geen zekerheid bij zult ontvangen in de vorm van goede schriftelijke afspraken. En heeft de fotograaf van jouw keuze eigenlijk wel de juiste apparatuur om de geboorte van je kindje goed vast te kunnen leggen?


Lees hier 10 handige tips, die je zéker even moet doorlezen wanneer je op zoek bent naar een geboortefotograaf. 

STICHTING KEURMERK GEBOORTEFOTOGRAFIE


Onlangs is Stichting Keurmerk geboortefotografie opgericht. Deze stichting heeft o.a. tot doel om de professionaliteit en de betrouwbaarheid van geboortefotografen aantoonbaar te maken. Fotograaf is immers een vrij beroep en geboortefotograaf dus ook. Dat betekent dat er geen diploma voor vereist is en dat iedereen zichzelf geboortefotograaf mag noemen. Met het toenemen van de bekendheid rondom geboortefotografie, zien we dat ook het aantal geboortefotografen in snel tempo toeneemt. 


Er bestaan inmiddels grote verschillen in de wijze waarop het vak van geboortefotograaf wordt uitgeoefend. Naast fotografen die het beroep professioneel uitoefenen, zijn er ook steeds meer fotografen die geboortefotografie op hobbymatige wijze aanbieden of onverzekerd werken. Dat brengt risico's met zich mee. 


Zorg dat je als ouders in zee gaat met een professional en kom niet voor verassingen te staan! Kijk voor meer informatie over deze belangrijke stichting en (geboortefotografen met) het bijbehorende keurmerk op: www.keurmerkgeboortefotografie.nl 

De Geboortefotograaf in 'Baby op komst'.

Uitgegeven in samenwerking met vele verloskundigen en de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

Bekijk hier het hele magazine van babyopkomst.nl