Rekentool - prijzen bepalen

NIEUW BIJ DE GEBOORTEFOTOGRAAF!

DÉ REKENTOOL OM JE EIGEN PRIJZEN TE BEREKENEN.

Eén van de meest gestelde vragen tijdens de workshops geboortefotografie is die over het tot stand komen van je tarieven als fotograaf. Want: hoe bepaal je je prijzen nou precies? Hoe weet je wat je kunt gaan vragen? Vraag je niet te veel? Wanneer vraag je te weinig? Veel fotografen worstelen hier mee. En als ze dat niet doen, zijn ze ieder jaar onnodige tijd kwijt om hun uurtarief uit te rekenen. Want ja: je uurtarief verandert ieder jaar mee, aangezien je kosten ook jaarlijks zullen wijzigen. En dus zul je je er elk jaar opnieuw over moeten buigen.


Bespaar jezelf tijd, verschaf jezelf inzicht.


Op internet zijn een hoop documenten en calculators te vinden waarmee je je uurtarief kunt uitrekenen, maar ik merkte dat ze in de praktijk vaak niet aansloten bij mijn persoonlijke situatie of te beperkt waren in hun functie(s). Zeker wanneer je niet als éénverdiener een fulltime salaris hoeft te verdienen met je fotografie....!


Dus besloot ik, samen met mijn man (die toevallig dashboards bouwt), er zelf eentje te maken die speciaal voor fotografen is ontwikkeld. De tool is getest door andere fotografen en de deelnemers die de workshop hebben gevolgd zijn er al weg van!


In deze video krijg je er een indruk van. Mocht je hem na het zien van deze video ook willen aanschaffen, dan kan dat via de webshop.


(Let op: het betreft een excelbestand. De meeste computers kunnen deze openen, maar je kunt voor de zekerheid beter wel eerst even nagaan of dat ook voor jouw computer geldt.)