Workshops geboortefotografie


WORKSHOP GEBOORTEFOTOGRAFIE

Wat houdt de workshop in?


Als geboortefotograaf krijg je met veel aspecten te maken. Het maken en bewerken van de foto’s is slechts een onderdeel hier van. Je hebt contact met zorgverleners, ziekenhuizen en klanten. Je voert kennismakingsgesprekken en er wordt verwacht dat je kennis hebt van het geboorteproces. Je hebt te maken met verschillende wetgeving, privacy van zorgverleners en klanten. En niet op de laatste plaats wil je natuurlijk dat je klanten jou weten te vinden. Dus hou je je ook nog bezig met marketing, social media en een website. Het is allemaal ontzettend gevarieerd, maar daardoor ook erg leuk!


De workshop bevat volop tips, praktische adviezen en je krijgt toegang tot een fijne community waarin je ook na de workshop terecht kan met al je vragen.

Voor wie?


Voor iedereen die geboortefotograaf wilt worden of meer over geboortefotografie, en alles wat daarbij komt kijken, wilt leren.


Door wie?

De workshops geboortefotografie worden gegeven door Renate van Lith, Internationaal Geboortefotograaf van het jaar (2020)!! 

Tijdens de kleinschalige workshop leer je van alles over:

Het starten van je bedrijf

 • Marketing / Social media
 • Het maken van je website (waar moet je hierbij aan denken)
 • Je algemene voorwaarden
 • Wetgeving
 • Het bepalen van je prijzen: waar moet je aan denken?
 • Opbouw van je portfolio


Kennismakingsgesprekken

 • Hoe voer je een kennismakingsgesprek: wat zijn de onderwerpen en wat moet je écht niet vergeten om te bespreken?


Je materiaal

 • Wat je (thuis) nodig hebt
 • Wat je meeneemt naar een geboorte

Het fotograferen van een geboorte

 • De verschillende fases van een geboorte en de hierbij meest voorkomende situaties/complicaties
 • Hoe je hier als fotograaf het best mee om kunt gaan en de beste standpunten voor jou als fotograaf
 • Waar je rekening mee moet houden bij een ziekenhuisbevalling
 • Keizersnede
 • Het omgaan met moeilijke lichtomstandigheden


Selecteren en nabewerking

 • Wat (en hoe) lever je uiteindelijk af
 • Waar je rekening mee moet houden bij het bewerken van je foto’s


Praktische tips voor bijvoorbeeld:

 • Het (in)plannen van geboortes en je overige shoots/ werkzaamheden
 • Het combineren met je thuissituatie
Waar wordt deze workshop gegeven? 

In een relaxte setting aan de Noord-Hollandse kust in Castricum aan Zee. 

 

Wanneer?

De eerstvolgende groepsworkshops zullen plaatsvinden op woensdag 29 december 2021 (nog slechts 1 plekje beschikbaar!) en dinsdag 11 januari 2022 (VOL!). Wil je daar bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@degeboortefotograaf.nl of gebruik direct het contactformulier om je aan te melden.

(VOL = VOL)


Kun je zolang niet wachten? Dan kun je altijd een individuele workshop boeken. Lees hierover verderop meer informatie.

Je kunt ook, wanneer je zelf een groepje samenstelt, altijd eerder contact opnemen en dan plannen we samen een datum in. 

 

Halverwege de dag is er een gezamenlijke goed verzorgde lunch inbegrepen. Tijdens deze lunch kan alles nog eens rustig worden doorbesproken en kunnen ervaringen met elkaar worden uitgewisseld.

Tevens ontvang je toegang tot een besloten community op Facebook, exclusief voor deelnemers, waarin je ook na de workshop terecht kunt met je vragen, voor advies, back-up bij de opbouw van je portfolio, een luisterend oor, tips & tricks, feedback op je foto's en veel meer.

 

Investering groepsworkshop:

€ 495, - p.p. bij maximaal 6 deelnemers. 

Het betreft een kleinschalige workshop, waarbij het aantal deelnemers bewust laag wordt gehouden. Zodoende kan iedere deelnemer rekenen op voldoende tijd voor het stellen en beantwoorden van vragen.


Inbegrepen:

- Alle informatie die je weten moet en nodig hebt om zelfstandig geboortefotograaf te worden.

- Een uitgebreide luxe en goed verzorgde lunch.

- Toegang tot een besloten Facebookgroep, exclusief voor deelnemers van de workshop(s) geboortefotografie.

- Kosteloze vermelding op de overzichtskaart van De Geboortefotograaf.

- Onbeperkt (ijs)water, koffie, thee.

- Onbeperkt frisdrankbuffet.

- Zoete vergadersnack.

- Een schaal met vers fruit.

- Rood fruit smoothie.

- Een certificaat voor het volgen van de scholing.

- Je maakt direct deel uit van een uitgebreid netwerk van geboortefotografen voor o.a. het vinden van back-up. Maar ook voor begeleiding en het stellen van vragen ná de workshop!

- Tevens helpt De Geboortefotograaf je graag op weg door je werk te delen via de socials van de geboortefotograaf, na het vastleggen van je eerste geboorte! Handig voor het vergroten van je netwerk en het verkrijgen van je eerste geboortefotografie-gerelateerde volgers.

 

Investering individuele workshop:

€ 595, - p.p. voor een individuele workshop op maat.

Voor slechts 100 euro méér dan de groepsworkshop, kun je een individuele workshop op maat boeken! Deze workshop vindt eveneens plaats in een relaxte setting aan de Noord-Hollandse kust. 


Je kunt bij de individuele workshop de dag indelen zoals je zelf wilt. Als er een onderdeel bij zit dat voor jou minder interessant is, komt dat korter aan de orde. Hierdoor kun je wat meer tijd besteden aan onderwerpen waar je juist meer over zou willen leren en weten.

Ben jij bijvoorbeeld al een eigen bedrijf gestart en heb je daardoor geen behoefte aan de informatie over het starten van een bedrijf? Prima, dan slaan we dat gedeelte over. Wil je juist meer weten over het nabewerken van je foto’s, hoe je je portfolio op kunt bouwen of hulp bij het vaststellen van je algemene voorwaarden m.b.t. geboortefotografie? Ook dat kan, We maken in overleg een workshop op maat voor je.


Inbegrepen:

- Alle informatie die je weten moet en nodig hebt om zelfstandig geboortefotograaf te worden.

- De gehele dag volledige individuele aandacht; alle tijd om AL je vragen te kunnen stellen!

- Een luxe en goed verzorgde lunch a la carte.

- Toegang tot een besloten Facebookgroep, exclusief voor deelnemers van de workshop(s) geboortefotografie.

- Kosteloze vermelding op de overzichtskaart van De Geboortefotograaf.

- Onbeperkt (ijs)water, koffie, thee.

- Onbeperkt frisdrankbuffet.

- Zoete vergadersnack.

- Een schaal met vers fruit.

- Rood fruit smoothie.

- Een certificaat voor het volgen van de scholing.

- Je maakt direct deel uit van een uitgebreid netwerk van geboortefotografen voor o.a. het vinden van back-up. Maar ook voor begeleiding en het stellen van vragen ná de workshop!

- Tevens helpt De Geboortefotograaf je graag op weg door je werk via de socials te delen (en daarmee in de spotlights te plaatsen) na het vastleggen van je eerste geboorte! Handig voor het vergroten van je netwerk en het verkrijgen van je eerste geboortefotografie-gerelateerde volgers.


Voordeel: De datum van de individuele workshop kan op elk moment plaats vinden en wordt in gezamenlijk overleg vastgesteld!


 

Hoe meld ik mezelf aan?

Neem contact op via het contactformulier op deze website.

OVER DE FINANCIËRING


 • In veel gevallen kun je de investering van deze cursus (deels) terug krijgen via de belastingaangifte. Neem hiervoor contact op met je belastinginspecteur.


 • En wist je dat als je werkzaam bent in de creatieve en/of culturele sector (bijvoorbeeld als fotograaf), er mogelijkheden zijn om een tegemoetkoming te ontvangen in de studiekosten voor deze workshop geboortefotografie? Vraag naar de mogelijkheden bij je aanmelding!

Gezien bij, en aangeraden door:

De workshops van De Geboortefotograaf worden aangeraden door Zoom.nl

Zij schrijven in hun techniek- en praktijkboek voor baby- en kindfotografen:


"Op www.degeboortefotograaf.nl kun je veel belangrijke informatie vinden voor startende geboortefotografen. Je kunt hier ook terecht voor workshops geboortefotografie, die we zeker aanraden om te volgen voordat je een geboorte wilt gaan fotograferen".

Wat eerdere deelnemers zeggen:


"Wat een ontzettend leuke, leerzame en inspirerende workshop was dit! Zeker een aanrader! Heel veel informatie in een relatief kort tijdsbestek, maar zeer compleet. Mijn complimenten daarvoor! Leuk om elkaar vanaf nu in de Facebookgroep blijvend op de hoogte te houden van alle doorontwikkelingen op het gebied van dit prachtige vakgebied! Nu alles even rustig laten bezinken en dan er concreet mee aan de slag. Bedankt voor alle waardevolle input Renate!""Afgelopen zaterdag een leerzame workshop gevolgd bij Renate! Alles was tot in de puntjes verzorgd en ook nog eens op een prachtige en goed bereikbare locatie! Een aanrader voor iedere beginnende geboortefotograaf.""Dit is echt een aanrader! Ik heb een super leerzame dag gehad! Voor een ieder die overweegt om geboortefotografie te gaan doen als starter of als toevoeging aan je huidige portfolio.... ik ga aan de slag met alle tips en adviezen, alle do’s & don’ts en zaken op orde brengen. En vooral veel fotograferen en beelden maken. Bedankt Renate!""Bedankt voor de boeiende workshop en de vele concrete tips die je gaf over geboortefotografie en alles daarrond. Het was een mooie locatie. Ik kijk er naar uit om met jouw tips aan de slag te gaan.""Afgelopen zaterdag heb ik de workshop geboortefotografie gevolgd. Heel veel informatie gekregen en ontzettend veel geleerd! Renate vertelde alles heel erg duidelijk en gaf antwoord op alle vragen!"

Tip!


De community van De Geboortefotograaf


Ben jij ook geïnteresseerd in geboortefotografie? En wil je meer leren of weten over het werk van een geboortefotograaf? Of misschien wil je zélf wel geboortefotograaf worden?!


Aan de website van De Geboortefotograaf is ook een Facebookpagina verbonden, én een Facebookgroep waarbij je je aan kunt sluiten om eens met andere (startende) geboortefotografen te sparren of van gedachten te wisselen.

NIEUW IN 2021


Na de groepsworkshops, en het 1-op-1 opleiden van vele actieve geboortefotografen, wordt er dan eindelijk ook gewerkt aan een online versie van deze uitgebreide workshop geboortefotografie.

Deze online cursus zal net zo veel informatie bevatten als de al bestaande workshop en zeer professioneel van aard zijn.
Geen Instagram cursus, geen snelle videootjes, maar opgezet en ontwikkeld volgens een professioneel opgezette leerlijn. Met medewerking vanuit geregistreerde en gediplomeerde docenten, geboortezorgverleners en vakmensen als het aankomt op het aanbieden van online scholing en lesmateriaal.
Als we het doen, doen we het goed!

Binnenkort volgt meer informatie.
Geïnteresseerden kunnen echter alvast een mailtje sturen naar info@degeboortefotograaf.nl, of een berichtje achter laten via het contactformulier, dan wordt je vanzelf op de hoogte gehouden.
Dat is sowieso een aanrader, want bij het verschijnen van de online cursus, zal een stevige korting worden weggegeven aan de eerste cursisten!