Missende stukjes

Ik schrijf graag een stukje over de geboortefotograaf. Waar sommigen denken, whooooo, no pictures want ik zie er echt niet uit, dacht ik direct: ja gaaf!!!! Want ik was vastberaden er de mooiste dag van mijn leven van te maken. 

Toen ik net in verwachting was kwam ik Valeska tegen op instagram. Zij heette toen nog Jong & Puur fotografie. Ik was op slag verliefd op de foto's en wilde graag meer informatie opvragen over wat het nou precies inhield. Nog geen idee of er een klik zou zijn. Want ja, die klik is enorm belangrijk. 

 

We raakten aan de praat en ik vertelde dat ik een x aantal weken in verwachting was. Dat ik graag van haar diensten gebruik wilde maken. Een kennismakingsgesprek volgde en voor ons voelde dat heel fijn en vertrouwd. Mn vriend die het eerst een beetje een gek idee vond was ook helemaal om. Wij gingen dit gewoon doen en we maken er een dag vol unicorns and rainbows van. 

 

Het was nog even spannend of ze mee mocht, maar gelukkig op de dag van de bevalling was ze welkom. Elke arts en verpleegkundige werd gevraagd of ze bezwaar hadden met de foto's. Haar professionele houding werd erg gewaardeerd door iedereen. Ze nam keurig haar plekje in de kamer, op de achtergrond, maar aanwezig wanneer nodig. 

 

Mijn ingeleide bevalling was een vreemde, lange, niet zoals gehoopte bevalling. Ik mis door alles zo veel stukjes er van. Wie waren de artsen, wie hebben me verzorgd, wat heb ik gedaan of wat is er gedaan? 

 

Zo veel dingen die van belang zijn voor m'n verwerking. Want zonder deze fotos had ik dat allemaal niet meer geweten, en dus niet kunnen verwerken. 

 

Iedereen die ik spreek over mijn bevalling weet dat het voor mij een prettige ervaring was. Maar dat was het vooral omdat ik het heb kunnen afsluiten. Elke dag kijk ik een paar fotos. Die mooie herinneringen met zich meebrengen. 

 

Ik kreeg mijn unicorns and rainbow bevalling, ondanks de inleiding. Ik kreeg een bevalling om met liefde op terug te kijken en ik kreeg daar al mijn puzzelstukjes van terug.  

 

Wat mij betreft geen bevalling meer zonder fotograaf. Het is de investering dubbel en dwars waard en ik beloof je dat je daar geen spijt van krijgt! 🥰

 

Mijn tips om de juiste persoon te vinden:

 

  • Zoek iemand die bij je past. De manier van fotograferen, de stijl en vraag een gesprek aan om te kijken of er een klik is.

 

 

  • Settle niet voor de eerste de beste, maar oriënteer je goed! 

 

  • Investeer!!! Goedkoop is het namelijk niet. Het is een eenmalige grote uitgave. Je zou een bijdrage van familie kunnen vragen tijdens de babyshower bijvoorbeeld. Je bevalt maar 1x en je kunt het niet over doen. Spijt is zonde van je tijd zeg ik altijd. (Lees ook alle andere tips voor ouders)

 

Enne,

 

Thank me later! 

 

Ik hoop dat je er wat aan hebt! 

Liefs (mama) Robin 


Foto door Wild Flower Photography

 

Deze blogs worden geschreven dóór en vóór ouders.


Zou je zelf de redenen voor het kiezen voor geboortefotografie, of je ervaring hier mee,

willen delen met andere ouders? Dat kan.

Neem daarvoor eenvoudig contact op via het contactformulier.